Mijn verhaal

Met paarden coaching heb ik mijn hobby en mijn werk gecombineerd. Ik rijd al jaren paard én ik ben al jaren recruiter. In al die jaren zag ik verschillende mensen van baan wisselen – en nog steeds. Soms komt het door de manager, soms door een stroeve samenwerking in het team of elders een beter salaris, maar vaak is er iets anders. Mensen raakten overspannen, kregen een burn-out. Dat voelde niet goed, ik moet toch iets kunnen doen?

Ik geloof dat alles valt of staat met een gezonde work-life balance. In mijn ervaring als manager en als interim recruiter heb ik vaak gezien wat er gebeurt als werk en privé niet in de juiste balans zijn. Dan moet je op zoek naar ‘energie gevers’. Het lukt niet altijd in je eentje om dat te doorbreken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om dat samen te doen.


"Dat voelde niet goed, ik moet als recruiter toch iets kunnen doen?

De oplossing


Een paar jaar geleden kwam ik paarden coaching tegen. Opeens realiseerde ik hoeveel ik heb geleerd van mijn paard. Onbewust. Het paard is een spiegel van je eigen gedrag. Om erachter te komen of paarden coaching bij me past deed ik zelf een proefsessie. Daar kwam ik erachter dat het heel praktisch is, meteen toepasbaar in je leven. Paarden coaching is een verrijking van mijn behoefte meer te kunnen doen in het bedrijfsleven. Daarom volgde ik de opleiding tot coach en help ik mensen – met behulp van paarden - binnen bedrijven te groeien, beter samen te werken en te vertrouwen op zichzelf. 

Ik ben heel praktisch en oplossingsgericht. Met mijn ervaring binnen het bedrijfsleven snap ik wat er speelt en kan ik helpen een goede vertaling te maken. Bij mij kom je met een doel, een coachvraag. In een aantal sessies werken we samen naar de oplossing.

 

Wat voor oefeningen
doe je met paarden coaching?

Slalommen om pionnen: 
hoe zorg je ervoor dat het paard omdraait?

Hindernissen nemen:
Hoe krijg je een paard zonder halster over een hindernis?

In beweging:
hoe laat je als team het paard om een cirkel heen lopen of naar de andere kant van de bak?

Methode

Paarden coaching is een combinatie van ervaren en reflecteren. Het gaat verder dan praten over dingen, het gaat over leren en inzien wat jij nodig hebt. Dat onderzoeken we samen. Wat we nog niet weten, ontdekken we vanzelf. Beloofd. Paarden coaching is enorm oplossingsgericht. We richten ons op jou: op de oplossing die jij (bewust of onbewust) al in je hebt.

We blijven met beide benen op de grond. Letterlijk, want je zit nooit op het paard, je raakt het paard hoogstens aan met borstelen. En ook figuurlijk: als coach werk ik alleen met wat ik zie in jouw gedrag en dat van het paard. Ik zal nooit vanuit mijn eigen referentiekader interpreteren; jíj doet het denkwerk, het ervaren en de reflectie.

"Vertrouw op het proces"

Het is spannend. Je moet je openstellen en kwetsbaar durven zijn.
Maar je groeit pas als je je ongemakkelijk voelt.

En we gaan voor groei!

Reviews

 

Contact

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Deel je gegevens via het formulier of neem zelf contact met mij op.